Van vergunning tot bodemlussen
dit is wat we doen

Verduursamen
Doen we samen

Zoek je een professionele partner voor het realiseren van bronboringen? Dan ben je aan het juiste adres. Wij leveren snel en betaalbaar gesloten bodemwarmtewisselaars voor bodemenergiesystemen. Kwalitatief en geschikt voor iedere warmtepomp. Ook kunnen we het vergunningsproces uit handen nemen.

Zo gaan we te werk

Je vraagt bij ons een offerte aan
Wij bepalen welke bron diepte voor jou benodigd is
Zo snel mogelijk ontvang je de voorlopige offerte
We nemen contact op om de offerte te bespreken
We melden de bron bij de overheid of vragen de vergunning aan, inclusief vooronderzoek

Vergunning bronboring: is dat nodig?

Bij kleine bronboringen is een melding bij de overheid voldoende. Als de bron een vermogen heeft van meer dan 70 kW, dan is een vergunning, inclusief vooronderzoek, nodig. Met zowel de melding als de vergunningsaanvraag hebben wij ervaring en kunnen we uit handen nemen.

Vooronderzoek bronboring

Bij het aanvragen van een vergunning voor een bronboring is vooronderzoek nodig. Wij doen dit samen met een gespecialiseerde partner. Deze partner berekent de effecten voor de bodem en voor nabijgelegen bronnen. Het onderzoek is verplicht, maar biedt ook een voordeel voor jou: de ideale plek voor de bron.

Wij maken de bronboring mogelijk

Als blijkt dat bronnen in de omgeving last ondervinden, dan hoeft dit niet te betekenen dat een nieuwe bron niet mogelijk is. Een diepere boring of meer lussen zouden de oplossing kunnen zijn. Wij vangen deze problemen vaak op door de bodemlussen tot 300 meter diep te leggen. Samen maken we een geschikt plan van aanpak.

De bronboring: zo gaan we te werk

Met onze volautomatische boormachine kunnen we razendsnel tot 300 meter diep boren. Door deze uitzonderlijke diepte is er minder oppervlakte nodig voor dezelfde hoeveelheid energie. Doordat de boormachine volautomatisch is, kunnen we maar liefst twee bodemlussen per dag boren én is kwaliteit gegarandeerd.

Onze huidige boormachine heeft al een handzaam formaat, waardoor we bij bijna iedere woning kunnen boren. Om je nog beter van dienst te zijn in de binnenstad, laten we een unieke boormachine ontwikkelen, waarmee we in kleine ruimtes kunnen werken. We noemen dit de waalbronboor. Dit vergt een ander boorproces, waarbij weinig water nodig is en er weinig grondmassa loskomt. De boormachine heeft een handzaam formaat en is geschikt voor bijna iedere woning. Voor de smalle straatjes in de binnenstad hebben we een unieke boormachine.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek krijg je een definitieve opdrachtsbevestiging
We maken een afspraak voor de bronboringen
We beginnen met de bronboring
We gaan pas naar huis als je tevreden bent

Na het boren

Na het boren van de bodemlussen sturen we een grondploeg die de leidingen naar het gebouw trekt. Deze worden vervolgens gevuld met water om te testen of de lussen dicht zijn. Ook testen we de druk. Als de woning klaar is en de warmtepomp gereed, dan komen wij nogmaals langs om de leiding helemaal te vullen met water en de optimale hoeveelheid glycol.

Zo weten we zeker dat we het bodemenergiesysteem perfect achterlaten.

Verduursamen met bodemenergie
Samen onderweg naar duurzaam

Contact

Leuk dat je contact met ons op wilt nemen!

We staan voor je klaar. Heb je nog vragen en wil je even vrijblijvend sparren? Geen probleem!